Grundet Corona-pandemi har Sundhedsstyrelsen givet retningslinier for alle praktiserende fysioterapeuter.
Der må kun gives fysisk behandling i helt særlige tilfælde. Dette gælder til og med 30. juni.

AKUTTE SMERTER:
Til dig som har alvorlig mange smerter, hvor du mistænker, at din funktion kan lide betydelig grad varigt funktionstab, beder jeg dig at tage kontakt til din læge og få afklaret, om du er berettiget til behandling i min klinik. Du må ikke være smittet med corona eller have mistanke om, du er smittet, for at du kan få behandling.   Du er velkommen til at kontakte mig på mail.

TIL ALLE ØVRIGE:
Fokus Fysioterapi tilbyder telefon-, mail- og videokonsultation. Jeg vil på bedste vis forsøge at hjælpe dig med at få stillet korrekt diagnose og herefter rådgive, vejlede og undervise dig. Jeg kan tilmed sende dig specifikt øvelsesprogram med videoklip af øvelserne, hvis det er relevant.

Vær velkommen til at booke tid på min Online Booking side – eller ring. Priserne er uændret.
Ved konsultationstiden ringer jeg dig op for at aftale bedste løsning

Behandling af håndleds-, ankel- og fodledssmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine håndleds-, ankel og fodledssmerter.

Vores håndled og ankler er under konstant brug hver dag, og det er derfor ikke unormalt, at mange mennesker oplever både håndleds-, ankel- og fodledssmerter  i løbet af deres liv.

Er du blevet opereret, og har brug for behandling og genoptræning, er vi klar til at hjælpe, så tidlig som muligt.

I Fokus Fysioterapi kan vores fysioterapeuter hjælpe med at diagnosticere og behandle de fleste former for smerte, som kan opstå i håndled, fingre, ankel-led og fødder. Håndleds- og fingersmerter kan i visse tilfælde også skyldes problemer andre steder i armen, f.eks. i albuen, som vil blive behandlet.

Sådan hjælper vi dig med smerter i håndled, ankel og fodled

Hos Fokus Fysioterapi kan vi hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine håndleds-, ankel og fodledssmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i vores klinik, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager vi en fuld undersøgelse af det smertende område, hvor vi bl.a. spørger ind til dine symptomer, og ser på bevægelighed, stabilitet, styrke m.m.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du lider af akutte smerter eller af en kronisk lidelse.

Forløbsplan & behandling

Hvis vi finder belæg for behandling af dine hånd-, ankel- eller fodled, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut vil du lægge en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold eller instrueres til brug hjemme eller i træningscentret.

Instruktion i håndleds- og ankeløvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i håndleds-, ankel og fodledsøvelser, som er specifikt tilpasset dit behov og din lidelse.

Vores fysioterapeuter giver dig desuden vejledning i, hvordan du bedst håndterer din hånd- og fodproblematik på langt sigt, så du mindsker risikoen for lidelser i fremtiden.

Årsager til håndledssmerter

Håndleddet er et af de led i kroppen, vi bruger mest – og også et af dem, let kan begynde at gøre ondt. De mest gængse årsager til håndledssmerter er:

  • Slidgigt – kan føre til smerter og stivhed i hånden
  • Skader – opstår som regel efter enten fald eller slag på leddet
  • Overbelastning – kan ofte føles som en snurren og smerter, der kan strække sig helt op til albuen
  • Karpaltunnelsyndrom – betændelse i senerne i håndleddet

Hvis du oplever håndledssmerter, er det relevant også at få tjekket, om din albue og skulder fungerer optimalt, da nedsat funktion i en af disse nemt kan påvirke håndens position. Det vil vores fysioterapeuter blandt andet udrede ved første konsultation.

Årsager til ankelsmerter

Hvis du bruger meget af din tid på gåben, har du højst sandsynligt oplevet ankelsmerter før. De mest gængse årsager til ankelsmerter er:

  • Overbelastning – en hyppig årsag til smerter, specielt blandt idrætsudøvere
  • Slidgigt (artrose) – fører ofte til smerter og stivhed
  • Fejlstilling – når evnen til at holde svangbuen i foden er svækket
  • Senebetændelse – også kaldet inflammation

Det er vigtigt, at du får behandlet smerte i anklerne, da de let kan føre til en ændret gangfunktion og således også smerter i andre dele af kroppen. Hos Fokus Fysioterapi vil du få lagt et behandlingsforløb, så du kan ungå fremtidige smerter i fødderne.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se vores priser, kan du klikke dig videre til vores pris-side via linket nedenfor.