Grundet Corona-pandemi har Sundhedsstyrelsen givet retningslinier for alle praktiserende fysioterapeuter.
Der må kun gives fysisk behandling i helt særlige tilfælde. Dette gælder til og med 30. juni.

AKUTTE SMERTER:
Til dig som har alvorlig mange smerter, hvor du mistænker, at din funktion kan lide betydelig grad varigt funktionstab, beder jeg dig at tage kontakt til din læge og få afklaret, om du er berettiget til behandling i min klinik. Du må ikke være smittet med corona eller have mistanke om, du er smittet, for at du kan få behandling.   Du er velkommen til at kontakte mig på mail.

TIL ALLE ØVRIGE:
Fokus Fysioterapi tilbyder telefon-, mail- og videokonsultation. Jeg vil på bedste vis forsøge at hjælpe dig med at få stillet korrekt diagnose og herefter rådgive, vejlede og undervise dig. Jeg kan tilmed sende dig specifikt øvelsesprogram med videoklip af øvelserne, hvis det er relevant.

Vær velkommen til at booke tid på min Online Booking side – eller ring. Priserne er uændret.
Ved konsultationstiden ringer jeg dig op for at aftale bedste løsning

Behandling af hypermobilitet

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af din hypermobilitet.

Hypermobilitet (bindevævs- og ledsmidighed) er en tilstand, som ca. 10% af den vestlige befolkning har. Langt de fleste hypermobile mennesker er overvejende symptomfrie , og hypermobilitet betegnes derfor ikke som en lidelse.

Dog findes en række vilkår, som kan udløse muskel- og ledsmerter hos enkelte. Særligt har kropsholdning og uvaner i sidde- og stående stilling direkte påvirkning på led og muskler, som deraf kan udløse smerter, samt koordinationsproblemer og tidlig fysisk udtrætning.

I Fokus Fysioterapi hjælper vi dig med behandling og instruktionen i korrekte øvelser, som har stor værdi for at kunne opnå en bedre holdning, muskel- og ledbalance samt stabilitet og styrke. Behandling af overspændte eller stimulering af underspændte muskler er også relevante metoder, vi gør brug af.

Sådan hjælper vi dig med din hypermobilitet

Hos Fokus Fysioterapi kan vi hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine hypermobile led, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i vores klinik, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation undersøger og taler vi om, hvilket led der er hypermobile, og tager en snak om evt. smerter og gener, du måtte have på baggrund af disse.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig, og på hvilke måder, vores fysioterapeuter kan hjælpe.

Forløbsplan & behandling

Hvis vi finder belæg for behandling af din hypermobilitet, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut vil du lægge en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling af nuværende gener samt fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold.

Instruktion i øvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i øvelser, som specifikt er tilpassede til at hjælpe med gener, som er opstået på grund af hypermobilitet.

Vores fysioterapeuter giver dig desuden vejledning og indsigt i, hvordan du bedst håndterer din hypermobilitet på langt sigt, så du mindsker risikoen for smerter i fremtiden.

Hvad er hypermobilitet?

Hypermobilitet er en tilstand, hvor en person har ét eller flere hypermobile led. Det betyder, at leddet er overbevægeligt og “løst”, så det kan vrides og nemmere komme i yderpositioner, som i visse tilfælde kan være skadeligt for leddet og brusken.

Hypermobilitet kan opstå lokalt i ét eller to led, eller generelt i hele kroppen. Generel hypermobilitet kan være arveligt, og derudover kan tilstanden findes i ellers raske mennesker, eller som en del af bindevævssygdommen Ehlers-Danlos syndrom.

Langt de fleste mennesker med hypermobile led oplever ingen smerter eller symptomer – men det er vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt man har hypermobile led og sørge for at træne for at forebygge potentielle gener.

Ehlers-Danlos Syndrom

Ehlers-Danlos Syndrom er den hyppigst forekommende bindevævssygdom, og blandt den hypermobile type findes en række store fysiske gener. Gennem adskillige år har Fokus Fysioterapi fået henvist klienter fra Rigshospitalet med netop disse problematikker.

Disse klienter har vi skabt gode resultater for, på baggrund af vores grundige undersøgelser, korrekte information, milde behandlingsteknikker og især vores fokus på instruktion og tilpasning af individuelle øvelser og vejledning. 

Træning for at modvirke lidelser på baggrund af Ehlers-Danlos Syndrom bør være livsvarig for at fastholde et så højt funktionsniveau som muligt – trods de forskellige gener, den enkelte måtte være belastet af.

Book en tid og lad os sammen vurdere, om du kunne have glæde af vores fysioterapi.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se vores priser, kan du klikke dig videre til vores pris-side via linket nedenfor.