Grundet Corona-pandemi har Sundhedsstyrelsen givet retningslinier for alle praktiserende fysioterapeuter.
Der må kun gives fysisk behandling i helt særlige tilfælde. Dette gælder til og med 30. juni.

AKUTTE SMERTER:
Til dig som har alvorlig mange smerter, hvor du mistænker, at din funktion kan lide betydelig grad varigt funktionstab, beder jeg dig at tage kontakt til din læge og få afklaret, om du er berettiget til behandling i min klinik. Du må ikke være smittet med corona eller have mistanke om, du er smittet, for at du kan få behandling.   Du er velkommen til at kontakte mig på mail.

TIL ALLE ØVRIGE:
Fokus Fysioterapi tilbyder telefon-, mail- og videokonsultation. Jeg vil på bedste vis forsøge at hjælpe dig med at få stillet korrekt diagnose og herefter rådgive, vejlede og undervise dig. Jeg kan tilmed sende dig specifikt øvelsesprogram med videoklip af øvelserne, hvis det er relevant.

Vær velkommen til at booke tid på min Online Booking side – eller ring. Priserne er uændret.
Ved konsultationstiden ringer jeg dig op for at aftale bedste løsning

Behandling af knæsmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine knæsmerter.

Vores knæled består af mange forskellige dele – knogler, brusk, menisker, ledbånd, slimsække, for ikke at nævne senerne og musklerne omkring leddet. Opstår der problemer med blot én af disse dele, risikerer du at komme til at lide af knæsmerter.

Er du blevet opereret, hjælper vi dig med genoptræning, eventuel suppleret med relevant behandling.

Som klient hos Fokus Fysioterapi kan vi hjælpe dig med behandling af knæsmerter. Du vil blive grundigt undersøgt og få tjekket alle knæledets funktioner, så vi kan finde årsagen til dine knæsmerter. Der kan indgå løbetest/cykeltest på klinikkens træningsudstyr.

Gennem mange års erfaring har vi opnået stor erfaring i udredning og behandling af knæproblemer samt i at lægge et helt individuelt tilpasset træningsforløb til dig. Vi har også erfaring med at behandle hyppige diagnoser som “Løberknæ” og “Springerknæ”.

Sådan hjælper vi dig med dine knæsmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan vi hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine knæsmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i vores klinik, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager vi en fuld undersøgelse af dit knæ, hvor vi bl.a. spørger ind til dine symptomer, og ser på din bevægelighed, stabilitet, styrke, koordination, balance, m.m.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du har en akut knæsmerte eller en langvarig og alvorlig lidelse.

Forløbsplan & behandling

Hvis vi finder belæg for behandling af dine knæsmerter, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut vil du lægge en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold, eller som kan benyttes hjemme eller i træningscentret.

Instruktion i knæøvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i øvelser, som er specifikt tilpasset dine knæproblemer og dit behov.

Du får desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer din knæproblematik på langt sigt, så du mindsker risikoen for problemer i fremtiden. Knæbandage kan være hensigtsmæssigt, og du vil blive rådgivet om hvilken, der er relevant for dig.

Årsager til knæsmerter

Da vores knæ er store led, som består af mange forskellige dele, kan der være en lang række årsager til dine knæsmerter. De kan blandt andet skyldes:

  • Artrose/slidgigt – kan opstå i en tidlig alder, men mest hyppigt fra 50-års alderen
  • Betændelse i knæleddet – fører til både smerter, hævelse og nedsat bevægelighed i leddet
  • Korsbånd- og meniskskader – opstår oftest hos sportsudøvere
  • Løberknæ – overbelastning af senen ved ydersiden af knæleddet, opstår ofte ved længere løbedistancer
  • Springerknæ – overbelastning af knæskalssene. Opstår oftest ved idrætsaktiviteter, hvor der indgår kraftige hop.

Når du bestiller tid hos Fokus Fysioterapi, hjælper vores fysioterapeuter med at lokalisere den præcise årsag til dine knæsmerter, så vi kan lægge den mest effektive behandlingsplan som muligt.

Vores fysioterapeuter er certificerede GLAiD – fysioterapeuter (Godt Liv med Artrose i Danmark) og kan derfor teste, rådgive og tilpasse øvelser til dig, der har slidgigt (artrose) i knæet.

Løbetest

Klinikken tilbyder løbetest, hvor du bliver rådgivet om løbestilling/løbestil, løbesko, indlæg og øvelser, som er specifikt tilpasset dig. Du vil blive vejledt i, hvordan du bygger løbetræning om – særligt for dig som er “lettere” motionsløber eller ikke er vant med at løbetræne. Husk løbesko.

Til den professionelle løber tilrådes specialbutikker og løbeidrætsklinikker.

Du kan få tilpasset indlæg FormThotics til hverdagsbrug eller idrætssko. FormThotics indlæg er anerkendt verden over grundet dets holdbarhed og fine og hurtige tilpasningsevne. Du får dem med med det samme. Det medicinske omfang af FormThotics er blevet udviklet for at justere dit naturlige fodaftryk tilbage ind i dine sko.

Indlæggene yder dig en langvarig komfort og reducerer træthed / udmattelse ved at støtte hele din fod og fordeler derved vægt og tryk jævnt. Indlæggenes evne til at stabilisere fødderne tillader kroppen at fungere, som den er skabt til.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se vores priser, kan du klikke dig videre til vores pris-side via linket nedenfor.