Grundet Corona-pandemi har Sundhedsstyrelsen givet retningslinier for alle praktiserende fysioterapeuter.
Der må kun gives fysisk behandling i helt særlige tilfælde. Dette gælder til og med 30. juni.

AKUTTE SMERTER:
Til dig som har alvorlig mange smerter, hvor du mistænker, at din funktion kan lide betydelig grad varigt funktionstab, beder jeg dig at tage kontakt til din læge og få afklaret, om du er berettiget til behandling i min klinik. Du må ikke være smittet med corona eller have mistanke om, du er smittet, for at du kan få behandling.   Du er velkommen til at kontakte mig på mail.

TIL ALLE ØVRIGE:
Fokus Fysioterapi tilbyder telefon-, mail- og videokonsultation. Jeg vil på bedste vis forsøge at hjælpe dig med at få stillet korrekt diagnose og herefter rådgive, vejlede og undervise dig. Jeg kan tilmed sende dig specifikt øvelsesprogram med videoklip af øvelserne, hvis det er relevant.

Vær velkommen til at booke tid på min Online Booking side – eller ring. Priserne er uændret.
Ved konsultationstiden ringer jeg dig op for at aftale bedste løsning

Behandling af nakkesmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine nakkesmerter.

Mange mennesker lider af periodiske smerter i nakken. Langt de fleste af dem harmløse. Nakkesmerter skyldes som regel en ubalance i nakkens muskulatur og led eller nerver, der sidder i klemme. Selvom lidelserne i de fleste tilfælde ikke er farlige, kan de være en betydelig gene i dagligdagen.

I Fokus Fysioterapi er vi specialiserede i at behandle nakkesmerter og nakkeproblematikker. Vi har erfaring med at diagnosticere og behandle både klienter med akutte nakkesmerter samt klienter med udtalte og langvarende kroniske smerter. Ligeledes behandler vi gener som følge af diskusprolaps samt slidgigt (artrose) og piskesmæld (whiplash).

Vores vurdering af dine nakkesmerter er baseret på mange års erfaring med både diagnosticering, behandling og genoptræning af vores klienter.

Vi benytter McKenzies undesøgelses- og behandlingsmetoder, når vi finder det relevant.

Sådan hjælper vi dig med dine nakkesmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan vi hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine nakkesmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i vores klinik, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager vi en grundig undersøgelse af din nakkeproblematik, hvor vi bl.a. spørger ind til dine symptomer og ser på bevægelighed, stabilitet, styrke og koordination.

Du vil allerede her blive afklaret, hvorvidt fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du døjer med akut eller kronisk nakkesmerte.

Forløbsplan & behandling

Finder vi belæg for behandling af dine nakkesmerter, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut lægger du en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold.

Instruktion i rygøvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i hjemmeøvelser og generel træning, som er specifikt tilpasset dit niveau og behov.

Du får desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer din nakkeproblematik langsigtet, så du mindsker risikoen for lidelser i fremtiden – herunder bl.a. holdningskorrektion.

Årsager til nakkesmerter

I de fleste tilfælde forsvinder nakkesmerter uden varige mén. Der findes en lang række årsager til, at man kan opleve smerter i nakken. De hyppigste årsager er:

  • Stramme og ømme nakkemuskler – ofte som resultat af arbejdsbelastning, stress m.m.
  • Manglende bevægelighed i nakkeledene – herunder f.eks. hold i nakken
  •  Diskusprolaps eller diskusprotusion i nakkehvirvlerne – hyppigst blandt mennesker mellem 40-60 år
  •  Piskesmæld/whiplash – som regel efter bilsammenstød
  •  Slidgigt i nakkehvirvlerne – hyppigst set blandt ældre mennesker

Vi får mange henvendelser hvert år fra klienter med udtalte og mangeårige problemer. Vi ser ofte forandringer i ledfunktion, hvor finstyring, stabilitet og bevægelighed er påvirket. De muskel- og bindevævsforandringer, der opstår som følge heraf, ser vi også ofte og kræver helt specifik behandling.

Ikke sjældent ses påvirkning af plexus brachialis, som gør, at der kan opstå gener i brystet, skulderen og armen – også kaldet Scalenersyndrom. Dette kræver ligeledes helt specifik behandling og øvelsesinstruktion.

Træn dine nakkesmerter væk

Ubalancen i nakkemuskulaturen, som kan føre til ubehag og nakkesmerter, skyldes som regel måden vi står og sidder. En stor del af befolkningen har i dag et stillesiddende arbejde, og en forkert arbejdsstilling kan let fejlbelaste musklerne i nakken og skabe spændinger, som så fører til smerter.

Disse smerter kan lindres kortvarigt med enten varme eller almindelig massage, men hvis der ikke gøres noget ved arbejdsstillingen, vender smerten blot tilbage.

Hos Fokus Fysioterapi giver vores fysioterapeuter dig vejledning og øvelser, som du kan bruge til at forbedre din arbejdsstilling og træne dine nakkemuskler, så du forebygger nakkesmerterne, før de rammer.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se vores priser, kan du klikke dig videre til vores pris-side via linket nedenfor.