Grundet Corona-pandemi har Sundhedsstyrelsen givet retningslinier for alle praktiserende fysioterapeuter.
Der må kun gives fysisk behandling i helt særlige tilfælde. Dette gælder til og med 30. juni.

AKUTTE SMERTER:
Til dig som har alvorlig mange smerter, hvor du mistænker, at din funktion kan lide betydelig grad varigt funktionstab, beder jeg dig at tage kontakt til din læge og få afklaret, om du er berettiget til behandling i min klinik. Du må ikke være smittet med corona eller have mistanke om, du er smittet, for at du kan få behandling.   Du er velkommen til at kontakte mig på mail.

TIL ALLE ØVRIGE:
Fokus Fysioterapi tilbyder telefon-, mail- og videokonsultation. Jeg vil på bedste vis forsøge at hjælpe dig med at få stillet korrekt diagnose og herefter rådgive, vejlede og undervise dig. Jeg kan tilmed sende dig specifikt øvelsesprogram med videoklip af øvelserne, hvis det er relevant.

Vær velkommen til at booke tid på min Online Booking side – eller ring. Priserne er uændret.
Ved konsultationstiden ringer jeg dig op for at aftale bedste løsning

Behandling af skuldersmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine skuldersmerter.

Uanset om dine problemer er opstået uprovokeret af en overbelastning eller fald/skade, vil vi kunne hjælpe dig med at få stillet en præcis diagnose. Det er afgørende for at du kan få en optimal behandling.

Er du lige blevet opereret i skulderen og har brug for behandling og genoptræning, er vi klar til at hjælpe dig, så tidligt i forløbet som muligt.

I Fokus Fysioterapi kan vores fysioterapeuter behandle de fleste gængse skulderproblemer. Vi har mange års erfaring med at hjælpe vores klienter med at lindre den smerte, de måtte have og genvinde bevægeligheden i deres skuldre.

Vores vurdering af dine skuldersmerter bunder i vores grundige undersøgelse af skulderproblematikken, som vi bruger til at anbefale et behandlingsforløb.

Sådan hjælper vi dig med dine skuldersmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan vi hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine skuldersmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i vores klinik, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager vi en fuld skulderundersøgelse, hvor vi bl.a. spørger ind til dine symptomer, og ser på skulderens bevægelighed, stabilitet, styrke m.m.

Din fysioterapeut vil allerede her gøre det klart for dig, om fysioterapi er den rette løsning for dig eller ej. Dette uanset om du lider af akut smerte i skuldrene eller af en langvarig og alvorlig skulderproblematik.

Forløbsplan & behandling

Hvis vi finder belæg for behandling af dine skuldersmerter, kan denne ofte sættes igang med det samme, hvis du ønsker det eller vi findet det nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut lægger du en plan for dit behandlingsforløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning af din skulder, som vil foregå på små hold på klinikken.

Instruktion i skulderøvelser

Som en del af behandlingen vil du ofte blive instrueret i øvelser, som du kan udføre derhjemme og som er specifikt tilpasset din problematik.

Derudover vil vi give dig indsigt i, hvordan du bedst håndterer dine skuldersmerter langsigtet, så du på den måde kan mindske risikoen for gener i fremtiden.

Årsager til skuldersmerter

Som et af de mest komplekse – og derfor mest sårbare – led i vores krop, kan du opleve skuldersmerter af en række forskellige årsager. De hyppigste årsager til smerte i skulderen er:

  •  Senebetændelse – udgør langt størstedelen af skuldersmerter
  •  Ledkapselbetændelse – medfører mindsket bevægelighed, også kendt som “frossen skulder”
  •  Skulder ude af led (Luxation) – Skade på ledkapsel og sener
  •  Nerveafklemning – når en nerve sidder i klemme i nakke- eller skulderpartiet
  • Idrætsskader – som følge overbelastning af leddet eller slag/vrid

Ud over ovenstående, oplever mange sportsudøvere typisk skuldersmerter, hvis de overbelaster deres skulder, enten under træning eller udøvelse. Derudover kan smerte i skuldrene også skyldes en infektion, eller en gigtsygdom, f.eks. leddegigt.

Vores fysioterapeuter kan hjælpe med at diagnosticere årsagen til dine skuldersmerter og vurdere, om fysioterapi kan lindre dem. Vores klinik ligger på 2. sal i Rialtoklinikken, og vi kan derfor også sparre med lægerne på klinikken.

Hvordan undgår du skuldersmerter?

Smerter i skulderen er svære helt at undgå – men der er ting, du kan gøre, for at mindske risikoen. Skuldersmerter opstår blandt andet via ensformigt arbejde eller dårlig arbejdsstilling, så ved at holde pauser, udføre øvelser, strække ud og forbedre din arbejdsstillingen kan du gardere dig mod de mest hyppige skuldergener.

En af de bedste måder at beskytte dig selv mod skuldersmerter, er ved at udføre øvelser under instruktion af en fysioterapeut. Hos Fokus Fysioterapi kan vi instruere dig i en række øvelser, som du kan udføre derhjemme eller på jobbet for at lindre dine smerter og mindske risikoen for yderligere lidelser.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se vores priser, kan du klikke dig videre til vores pris-side via linket nedenfor.