Grundet Corona-pandemi har Sundhedsstyrelsen givet retningslinier for alle praktiserende fysioterapeuter.
Der må kun gives fysisk behandling i helt særlige tilfælde. Dette gælder til og med 30. juni.

AKUTTE SMERTER:
Til dig som har alvorlig mange smerter, hvor du mistænker, at din funktion kan lide betydelig grad varigt funktionstab, beder jeg dig at tage kontakt til din læge og få afklaret, om du er berettiget til behandling i min klinik. Du må ikke være smittet med corona eller have mistanke om, du er smittet, for at du kan få behandling.   Du er velkommen til at kontakte mig på mail.

TIL ALLE ØVRIGE:
Fokus Fysioterapi tilbyder telefon-, mail- og videokonsultation. Jeg vil på bedste vis forsøge at hjælpe dig med at få stillet korrekt diagnose og herefter rådgive, vejlede og undervise dig. Jeg kan tilmed sende dig specifikt øvelsesprogram med videoklip af øvelserne, hvis det er relevant.

Vær velkommen til at booke tid på min Online Booking side – eller ring. Priserne er uændret.
Ved konsultationstiden ringer jeg dig op for at aftale bedste løsning

Behandling af spændingshovedpine

Gennem en fuld og grundig udredning afklarer vi, hvordan vi bedst afhjælper dine gener.

En hovedpine er ikke blot en hovedpine – der findes nemlig tre forskellige typer: migræne, klyngehovedpine og spændingshovedpine. Spændingshovedpinen er den mest gængse og udløses blandt andet af kraftige spændinger i musklerne i nakken, øvre ryg, baghovedet eller kæbe.

I Fokus Fysioterapi er vi specialiserede i lindring og behandling af spændingshovedpine med teknikker som akupunktur, specifikke øvelser, holdningskorrektion og ergonomisk vejledning.

Hvor slem hovedpinen er, varierer fra person til person. Nogle oplever kun få hovedpiner gennem hele livet, mens andre oplever længerevarende perioder med spændingshovedpiner og nogle med kroniske hovedpiner.

Bliv udredt hos Fokus Fysioterapi, så du kan blive klogere på, hvordan du bedst tackler dine gener.

Sådan hjælper vi dig med din spændingshovedpine

Hos Fokus Fysioterapi kan vi hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af din spændingshovedpine, fra den første konsultation til selve behandlingen og instruktion i efterfølgende øvelser. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos os. Du er altid velkommen til at bestille tid i vores klinik, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager vi en grundig undersøgelse for at udrede, hvilke metoder og teknikker, der vil være relevante til at lindre din spændingshovedpine.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig, eller om du bør søge anden hjælp. Dette kan blive relevant, når du har en kronisk problematik.

Forløbsplan & behandling

Hvis vi finder belæg for behandling af din spændingshovedpine, kan vi ofte sætte gang i behandlingsforløbet med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut vil du lægge en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold.

Instruktion i øvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i øvelser, som kan afhjælpe din spændingshovedpine, og som er specifikt tilpasset dit niveau og behov.

Du får desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer dine hovedpiner på langt sigt, så du mindsker din risiko for lidelser i fremtiden.

Årsager til spændingshovedpine

Spændingshovedpinen er den hyppigste form for hovedpine, og føles som om det spænder eller trykker i hele hovedet eller isoleret i regionen omkring pande eller baghovedet. Hovedpinen skyldes som nævnt kraftige spændinger i musklerne omkring hovedet, som bl.a. kan skyldes:

  • Forkert arbejdsstilling – belaster musklerne uhensigtsmæssigt
  • Uregelmæssig livsstil – herunder bl.a. dårlige søvnmønstre
  • Stress, hvor muskelspændinger omkring nakke, skulder og kæbe kan udløse spændinger
  • Uhensigtsmæssige bevægestrategier – både i ryg og i nakke
  • Uhensigtsmæssige liggestillinger

Ud over kraftige spændinger i nakke- og rygmuskler, kan spændingshovedpine også skyldes låsninger eller nedsat bevægelighed i nakke og ryg. Lider man af kronisk spændingshovedpine, bliver symptomerne ofte værre i løbet af dagen.

Vores fysioterapeuter foretager altid en grundig vurdering af årsagen til netop din hovedpine for bedst at vurdere, hvilke teknikker og metoder, der vil være mest relevante for dig.

Forebyg spændingshovedpine med ordentlig søvn og motion

Langt de fleste spændingshovedpiner er godartede, hvilket betyder, at de ikke efterlader varige mén. Men lider man ofte af disse hovedpiner, kan de være til stor gene i dagligdagen. Det er muligt at undgå spændingsrelaterede hovedpiner ved at forsøge at forebygge dem.

Ved at få en ordentlig søvn og sørge for at slappe af og afspænde, kan du mindske risikoen for spændingshovedpiner markant. Regelmæssig motion og fokus på din arbejdsstilling kan også være med til at gardere dig mod smerter.

Vores fysioterapeuter kan rådgive og vejlede dig i forbindelse med spændingshovedpiner, og kommer med råd til både øvelser, træning, vejledning og rådgivning, som kan hjælpe med at holde dig smertefri.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se vores priser, kan du klikke dig videre til vores pris-side via linket nedenfor.