SPECIALER

Jeg har gennem en lang årrække specialiseret mig behandling og træning inden for disse områder. Jeg følger kliniske retningslinjer og "best practice" i alle forløb

RYGSMERTER  /  RYGPROBLEMER

HER FORETAGES ALTID EN GRUNDIG FULD RYGUNDERSØGELSE

Du spørges indgående ind til dine symptomer (start, varighed, område, grad af smerter m.v.) og ser på din bevægelighed, stabilitet, styrke, koordination og funktionelle bevægelsesmønstre og foretager om nødvendigt neurologiske test (nervestræk, reflekser, sensibilitet m.v.).  Har du fået lavet MR-skanning eller røntgenundersøgelse, vil jeg kunne hjælpe med at kigge billederne igennem og gennemgå dem med dig.

Du vil allerede fra 1. konsultation bliver afklaret om fysioterapi vil være den rette løsning. Dette uanset, om du har en akut rygsmerte  (hvor du behandles med det samme) eller en  langvarig og alvorlig ryglidelse. Sammen lægger vi en plan for dit forløb.

Findes belæg for behandling kan denne ofte igangsættes med det samme. Det kan også blive relevant med fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold.  Her instrueres du i øvelser som er specifikt tilpasset dit niveau og behov. Du får indsigt i, hvordan du bedst håndterer din rygproblematik langsigtet.

Vurderingen af dine rygproblemer bygger på en mangeårig efteruddannelse og praktisk erfaring med diagnosticering og behandling af alt fra akut til kompleks langvarig ryglidelse.

IDRÆTSSKADE/ SPORTSSKADE


Har du smerter fra led / muskler som følge af en pludselig skade eller overbelastning, har du sandsynligvis behov for en gennemgående udredning. Overbelastning skyldes ofte fejlstilling, hvor muskelsynergier ikke er optimale. Efter skader kan opstå instabilitet, større eller mindre bindevævsforandringer, bevægelses- og styrketab. Det er vigtigt, at du her får den rette behandling og genoptræning. Få et totalt check på din problematik.

Jeg har mange års erfaring ved blandt andet job på idrætsklinik og er tilknyttet som idrætsfysioterapeut for 2 klubber, hvor jeg dels behandler skader, men også instruerer helt specifik målrettet træning til den enkelte udøver. Du er sikker på at få en grundig undersøgelse og den rette rådgivning

Løbetest
For løbere kan jeg tilbyde løbetest og herfra give vejledning om korrektion af din løbestil, træning, valg af løbesko og om indlæg til løbesko er relevant for dig.  Book en tid til 1. konsultation

Indlæg
Jeg forhandler og tilpasser indlæg fra FormThotics. Indlægget er et anerkendt produkt som er udviklet mere end 30 år tilbage i siden forbedret løbende. Det har høj slidstyrke og optimal komfort. Jeg har indlæg der både er til daglig brug men også til sportsudøvelse. Prisen er særdeles rimelig i forhold til lignende produkter.  Se under Priser her på hjemmesiden

Se evt. dette link: http://www.formthotics.com/home

NAKKEPROBLEMATIK –  WHIPLASH / PISKESMÆLD 

Når jeg fremhæver, at jeg er specialiseret i at behandle nakke, skyldes det at jeg har særdeles gode resultater med netop kombination af de behandlingsteknikker, som jeg benytter. Jeg har fået mange henvendelser gennem årene fra klienter med udtalte og mangeårige problemer, som har oplevet positiv effekt. Der ses ofte forandringer i ledfunktion, hvor finstyring, stabilitet og bevægelighed er påvirket: Muskel- og bindevævsforandringer ses ofte og kræver helt specifik behandling. Ikke sjældent ses plexus brachialis påvirkning, hvor der kan opstå ubehagelig symptomer i bryst, skulder og i armen - også kaldet Scalenersyndrom. Dette kræver ligeledes helt specifik behandling og øvelsesinstruktion.  

Det er ofte relevant med fysioterapeutisk træning, som vil foregå på hold ved brug af MTT udstyr som er beskrevet ovenfor. 

Jeg behandler ligeledes akut hold i nakken, gener som følge af discusprolaps og slidgigtsproblemer (artrose).

Der sættes herudover fokus på klientens egen brug af træning, hjemmeøvelser og holdningskorrektion. Dette for at opnå den optimale effekt.

Hovedpine – spændingsrelateret

Udredning af hovedpine kan være ganske kompliceret og kræver til tider en udredning fra Hovedpineklinik på et af Regionens hospitaler.

Dog findes den spændingsrelaterede hovedpine, som udløses fra kraftige muskelspændinger i øvre ryg, nakke og baghoved. Her har behandlingsteknikker (herunder akupunktur), specifikke øvelser og holdningskorrektion stor effekt.

Jeg foretager en grundig udredning og kan derved hjælpe med at afklare om de ovenstående teknikker har relevans for dig - og planlægger i så fald et behandlingsforløb med dig.  Mange klienter har opnået stor effekt således, at de bliver fri af hovedpinen eller har tydeligt reducerede smerter.

Hypermobilitet  herunder EDS (Ehlers-Danlos Syndrom)

HYPERMOBILITET

Hypermobilitet (bindevævs- og ledsmidighed) er en tilstand 10 % af den vestlige befolkning har. Langt de fleste hypermobile mennesker er overvejende symptomfrie , og hypermobilitet betegnes derfor ikke som en lidelse. Dog findes en række vilkår, som kan udløse muskel- og ledsmerter hos enkelte. Særligt har holdningen og uvaner i sidde- og stående stilling direkte påvirkning på led og muskler, som deraf kan udløse smerter, samt koordinationsproblemer og tidlig fysisk udtrætning.

Jeg hjælper dig med korrekte øvelser og især instruktionen af øvelserne har stor værdi for at kunne opnå en bedre holdning, muskel- og ledbalance, stabilitet og styrke. Behandling af overspændte eller stimulering af underspændte muskler kan blive relevant.

EDS   EHLErS-DANLOS

Blandt den hypermobile type inden for Ehlers-Danlos Syndrom kan give en række store fysiske gener. Gennem adskillige år har jeg fået henvist klienter fra Rigshospitalet med denne problematik. Dette på baggrund af min grundige undersøgelse, korrekt information, milde behandlingsteknikker men især fokus på instruktion og tilpasning af individuelle øvelser. Træning bør være livsvarig for at kunne fastholde et så højt funktionsniveau som muligt – trods de multiple gener den enkelte måtte være belastet af
Book en tid og lad os sammen vurdere, om du kunne have glæde af fysioterapi.

KÆBEPROBLEMER og SYNKEBESVÆR (Globulus)

Er du generet af bidproblemer f.eks. at det gør ondt i kæben, når du tygger eller gaber, eller føler du, at du er anspændt i kæbe og tindingen, så vil du kunne få god effekt at fysioterapi. Jeg tilbyder dig en grundig undersøgelse, så du kan få afklaret om fysioterapi er relevant for dig. Såfremt jeg kan se, at du har gavn af behandling, vil jeg sammen med dig lægge en behandlingsplan og instruere og vejlede dig om øvelser.

Det kan være relevant at blive undersøgt af tandlæge for at udelukke tandproblematik

Synkebesvær, klump i halsen følelse og stramme halsmuskler er blandt de gener, som kan opstå ved at muskler i halsen og nakken ikke arbejder harmonisk. Det er med fysioterapeutisk behandling og instruktion af specifikke øvelser mulig at korrigere denne tilstand.

Disse problematikker kan være relateret til tyggemuskulaturen og bidfunktionen. Spændinger i kæbens muskler kan således være relateret til stress, tandstilling, arbejde, kropsholdning og vaner, som vi ikke er opmærksomme på. Resultatet kan blive en overbelastning af muskler, nervevæv og led, der påvirker kæbens bevægelser, hvilket bl.a. kan fremkalde nogle af følgende symptomer og tegn:

 • hovedpine, særligt hvis du vågner med hovedpine

 • tinnitus/øresusen, som varierer i intensitet og tonehøjde – SKAL variere

 • prop, klik eller smerter i ørerne

 • ansigtssmerter – fx. trigeminus neuralgi lignende smerter

 • knæk/knas og smerter i kæbeleddene

 • tænderskæren – bruxisme

 • smerter i tænder/tandkød

 • føleforstyrrelser i huden omkring ansigt og hals

 • klump i halsen – globulus

 • nakke- og skuldersmerter m.m.

 • kvalme og/eller svimmelhe

henrik_Jan_hove_Side_1_Billede_0001.jpg

McKenzie behandling- og undersøgelseskoncept

Dette er et anerkendt undersøgelses- og behandlingssystem, som primært er rettet til mennesker med rygproblemer fra nakke, midtryg eller lænd. Der fokuseres på at klienten selv får kontrol med sine rygproblemer ved blandt andet brug af helt bestemte øvelser. Der kan indgå behandling til at fremme ledfunktion, og der gives vejledning i smertehåndtering, holdningskorrektion og ergonomi

Jeg har benyttet dette koncept siden 90´erne og har taget den fulde kursusrække.

FokusFysioterapi_01_Side_5_Billede_0003.jpg

Medicinsk Trænings Terapi (MTT)

Medicinsk Trænings Terapi(MTT)

Klinikken benytter dette specifikt fysioterapeutiske træningsudstyr som giver mulighed for individuelt tilpassede øvelser. Det muliggør funktionelle bevægelsesmønstre (i modsætning til Fitnessudstyr). Den fysiologiske og biomedicinske viden samt den træningspædagogiske lære indgår i dette koncept. Dette er bygget op over mange år på baggrund af træningserfaringer af patienter med smerte- og funktionsproblemer. 

Jeg har den fulde kursusrække i dette træningskoncept herunder Kognitiv Rehabiliterings Terapi, som benyttes ved håndtering af længerevarende smerter. Specifikt fysioterapeutisk træningsudstyr som giver mulighed for specifik individuelt tilpassede øvelser. Det muliggør funktionelle bevægelsesmønstre (i modsætning til Fitnessudstyr). Den fysiologiske og biomedicinske viden samt den træningspædagogiske lære indgår i dette koncept. Dette er bygget op over mange år på baggrund af træningserfaringer af patienter med smerte- og funktionsproblemer.

Fysioterapeuten er tilstede under hele træningen, hvor vi vejleder, motiverer og tilpasser dine øvelser

KNÆSMERTER og KNÆSKALSSMERTER  (PFSS)

KNÆSMERTER   /   KNÆINSTABILITET

Du vil blive grundigt undersøgt og få checket sideledbånd, korsbånd, menisk, ledbrusk og muskler og sener omkring knæet. Funktionstest indgår ved bl.a. stepbænk, løbebånd og kondicykel. Gennem mine år på idrætsklinik, på sidelinjen i Copenhagen Floorball Club og Ju-Jitsu-klub, arbejde på ortopædkirurgisk afdeling og ved selv at være idrætsudøver, har jeg opnået stor erfaring i udredning og behandling af knæproblemer samt kunne lægge et helt individuelt tilpasset træningsforløb til dig. Også "Løberknæ" og "Springerknæ" er hyppige diagnoser, som jeg har god erfaring i at behandle.

Løbetest: Jeg tilbyder løbetest, hvor du bliver rådgivet om løbestilling/løbestil, løbesko, indlæg og øvelser, som er specifikt tilpasset dig. Du vil blive vejledt i, hvordan du bygger løbetræning om - særligt for dig som er “lettere” motionsløber eller ikke er vant med at løbetræne. Husk løbesko. Til den professionelle løber tilrådes specialbutikker og løbeidrætsklinikker.

Indlæg: Få tilpasset indlæg FormThotics til hverdagsbrug eller idrætssko. FormThotics indlæg er annerkendt verden over grundet dets holdbarhed og fine og hurtige tilpasningsevne. Du får dem med med det samme. Det medicinske omfang af Formthotics er blevet udviklet for at putte dit naturlige fodaftryk tilbage ind i dine sko.

“Medical Formthotics yder langvarig komfort og reducerer træthed / udmattelse ved at støtte hele din fod og fordeler derved vægt og tryk jævnt. Indlæggenes evne til at stabilisere fødderne tillader kroppen at fungere som den er skabt til” — læs mere på http://www.formthotics.dk/cm60/

GLAiD: Jeg er certificeret GLAiD - fysioterapeut (Godt Liv med Artrose i Danmark) og tester, rådgiver og tilpasser øvelser til dig, der har artose (slidgigt) i knæ og hofter.

KNÆSKALSSMERTER  PFSS – PATELLOFEMORALT SMERTE SYNDROM (pfss)

En hyppig problematik som kan opstå på grund af malalingement (fejlstyring) omkring knæled og knæskal. Årsagen kan opstå efteroperativt på baggrund af længerevarende hævelse men mest hyppigt på baggrund af fejlstilling fra hofte, knæ eller fod. Anatomien kan hos enkelte personer være den udløsende årsag. Drenge men især unge piger i teenagealderen kan rammes af disse gener. Hos en del mennesker opstår generne først senere i livet. Knæskalssmerter kan også opstå som følge af større bruskforandring på bagside af knæskallen også kaldet Chondromalasi. 

Ved hjælp af en særdeles grundig undersøgelse kan lægges plan for behandling, korrigerende øvelser, specifik træning, brug af tape (korrektion af knæskal) og eventuelt indlæg til fodtøj. Der kan opnås væsentlig smertelindring og ikke sjældent smertefrihed. Dog skal nævnes at det er velkendt at forløbene ofte kan strække sig over flere måneder før der opnås tilfredsstillende effekt. Så tålmodighed er en dyd. Findes der væsentlig bruskforanding "Chondromalasi"  (vil kunne ses ved kikkertundersøgelse, røntgen eller MR-scanning) må forventninger til effekt sættes lavere. Men det udelukker ikke hverken behandling eller træning 

Second opinion

Når et behandlingsforløb hos anden behandler har stagnerende eller udebleven effekt, kan det være relevant at få en second opinion på din problematik. Vi kan som behandlere til tider stå forunderede over, hvorfor en ellers hyppig behandlingsmetode eller behandlingsforløb ikke har den forventede effekt. Vi bruger da en kollega eller henviser til anden behandler for at få nye øjne på problematikken.

Jeg har igennem mit snart mangeårige virke været benyttet af fysioterapeuter, læger og trænere til at udrede en specifik problematik. Og jeg stiller gerne min erfaring til rådighed for klienter men også behandlere.

En særlig grundig undersøgelse og anamnese er en væsentlig forudsætning for denne udredning. Jeg kommer ofte frem til et godt bud på behandling og træning.